Zašto prirodni gas

GORIVO ’’NA DUGME’’:

Prirodni gas je uvek dostupan potrošaču, isporučuje se kontinuirano, tačno onoliko koliko je potrebno, tako da ne postoji potreba za skladišnim prostorom, kao za drva i ugalj.

POST PAID  sistem:

Plaćanje utrošenog prirodnog gasa vrši se mesečno, nakon potrošnje. Uvođenjem gasa u naše domaćinstvo plaćamo samo ono što zaista i potrošimo.

EFIKASNO i EFEKTIVNO:

Uređaji na gas imaju najviši stepen iskorišćenja, daleko veći od uređaja na drva i ugalj.

ČISTO I PRAKTIČNO:

Nema više muke oko paljenja i održavanja vatre, nema pepela i nečistoće u kući.

EKOLOŠKO:

Prirodni gas je najčistije fosilno gorivo. Kako se prvenstveno sastoji od metana, glavni proizvodi sagorevanja su ugljen-dioksid i vodena para – isto ono što izdišemo prilikom disanja!

EKONOMIČNO:

Prirodni gas sagoreva u ložištima pojedinačnih potrošača, kotao se nalazi u objektu potrošača, pa ne postoje gubici u toplovodima kao kod sistema daljinskog grejanja.

Gasni kombinovani kotlovi mogu da služe i za etažno grejanje i pripremu tople sanitarne vode u stanu. Spadaju u protočne bojlere, troše energiju za zagrevanje vode u trenutku kada se ona koristi i nema gubitaka vezanih za hlađenje vode u spremniku tople vode.

SIGURNO:

Prirodni gas ne sadrži u sebi otrovni ugljenmonoksid, tako da ne postoji mogućnost trovanja ugljenmonoksidom pri eventualnom curenju gasa iz instalacija.

MODERNO:

Proces sagorevanja prirodnog gasa u gasnim uređajima može se potpuno automatizovati. Moguće je isprogramirati vremenski period rada uređaja i temperaturu u prostoriji za duži vremenski period.